Dovolená na Kanárských ostrovech

Počasí na Kanárských ostrovech od jara přes léto a podzim až po zimu

Když se bavíme o http://festyvesarts.fr/wp-content/cache/et/494/et-core-unified-16860543836531.min.css počasí na Kanárských ostrovech, máme na mysli 7 statečných v podobě ostrovů Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera a El Hierro. Ačkoliv mezi jednotlivými ostrovy panují malé, ale rozeznatelné rozdíly jak v teplotách, tak mnohdy i samotném počasí, lokální klima a podnebí udává stejné tempo každému ze všech Kanárských ostrovů.

Pojďme si proto říct, jaké průměrné počasí nás obecně na Kanárských ostrovech může čekat v jednotlivých měsících.

Počasí na Kanárech

Kanáry se nacházejí asi 1.300 kilometrů jižně od Evropy a pouhých 100 kilometrů západně od Afriky. Leží tak v oceánském subtropickém klimatickém pásmu, které místní počasí ovlivňuje především chladnějšími větry a teplým Golfským proudem.

Co to znamená? Že teploty na Kanárských ostrovech v létě nepřesahují 30 °C, ale zároveň v zimě neklesají pod 18 °C. To činí Kanárské ostrovy z hlediska počasí destinací vhodnou pro celoroční dovolenou.

Popišme si počasí měsíc po měsíci.

Zima

http://syris.fr/?powtovuylust=rencontre-femme-malgache-avec-photo&500=d5 Leden, únor a březen je pro Kanárské ostrovy z hlediska sezóny velmi příhodný. Evropa je pod rouškou sněhu a tak mnozí volí úprk za teplem na jih. Pravda, na Kanárech touto dobou panují teploty okolo Cochrane 20 °C, takže žádné tropy se nekonají, ale jako odpočinek po sychravém podzimu a od mrazivé zimy je počasí v zimě na Kanárech dokonalé.

Nebojte se zvolit dovolenou během zimy, vítr trochu fouká, ale většina hotelů nabízí bazény kryté budovou samotného hotelu, což vítr mění v poklidný vánek, který ideálně doprovází pohodovou atmosféru.

V zimě doporučujeme tyto zájezdy na Kanárské ostrovy.

Jaro

Není asi lepšího období k cestování na Kanárské ostrovy, než v období jara. Počasí v měsíci duben přináší již příjemnější teploty okolo 23 °C a podstatně se začíná prohřívat i Atlantský oceán.

Květen je pak co do teplot i rozkvetlé přírody mnohem zajímavějším. Ideální pro treky napříč ostrovem.

Červen už pak se svými 26 °C vítá nejvyšší turistickou sezónu na ostrovech a počasí tak nebrání ani celodenním aktivitám na pláži u moře.

Léto

Jste–li zastáncem tropických veder, vydejte se na Kanárské ostrovy v červenci a srpnu. Tyto měsíce totiž na Kanáry přináší počasí, kdy teploty šplhají až k 35 °C. Průměrně však naměříme lehce pod třicítkou, takže nelze s jistotou říci, že se na Kanárech během července nebo srpna upečete.

Na obloze se mohou objevit i mráčky, ale k faktu, že na Kanárech v průměru zaprší 10–krát do roka, nijak dramaticky nezvyšuje pravděpodobnost deště.

Září je spojencem babího léta na Kanárských ostrovech a tak počítejte s krásnými 28 °C.

Co je nespornou výhodou je, že vysoké teploty dokáží prohřát i jinak celoročně chladnější Atlantik a teplota moře okolo Kanárských ostrovů stoupá k 22 °C.

Počasí v létě na Kanárských ostrovech láká turisty k dovolené u moře. Podívejte se, kolik taková dovolená na Kanárech stojí.

Podzim

Pokud jste nabyli dojmu, že počasí v zimě, na jaře a v létě přeje k dovolené na Kanárských ostrovech, jinak tomu nebude ani v případě podzimu. Kanáry jsou prostě vhodné pro celoroční dovolenou.

Říjen nese na ostrovy mírnější teploty oproti létu, a to konkrétně 25 °C. Ustává oblačnost a na nebe se vrací azurové nebe, které vás bude doprovázet i v následujících měsících, tedy v listopadu a prosinci.

Závěr a shrnutí:

  • Leden, únor a březen (zima) jsou vhodné pro aktivní dovolenou díky teplotám okolo 20 °C.
  • Duben, květen a červen (jaro) láká k pobytu kombinující aktivní dovolenou s odpočinkem, teploty 24 °C.
  • Červenec, srpne a září (léto) přináší tropické teploty mezi 30 a 35 °C. Využijte je k dovolené u moře.
  • Říjen, listopad a prosinec (podzim) je díky stále vysoké teplotě moře příhodným pro pobytovou dovolenou s 25 °C.

Teploty na Kanárech

V závěru doplňuji statistickou tabulku s průměrnými teplotami vzduchu pro jednotlivé ostrovy. Vynechal jsem záměrně La Gomera a El Hierro z důvodu nižší popularity mezi cestovateli.

měsícFuerteventuraGran CanariaLanzaroteTenerifeLa Palma
leden2121212121
únor2121212121
březen2222232221
duben2323232322
květen2424252423
červen2625262624
červenec2727282926
srpen2828292927
září2727282827
říjen2626262526
listopad2424242424
prosinec2122222222

Jak vidíte, teploty se napříč letovisky nikterak výrazně neliší.

Víte, že v průměru seženete zájezd na Kanáry za 12 tisíc korun?

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *